Τα προφίλ των αλυσίδων Σ/Μ


«Ανεβάζουν στροφές» οι προετοιμασίες για τη φετινή Διοργάνωση του FreshCon Market, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, με τις κορυφαίες Λιανεμπορικές Επιχειρήσεις των Βαλκανίων –και όχι μόνο- να ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στη Θεσσαλονίκη! Παρακάτω, παρουσιάζουμε το προφίλ των 16 φετινών συμμετοχών, ενώ εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση επιπλέον Επιχειρήσεων.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ


METRO GROUP
VALENCIA TRADING OFFICE

Web:www.metrogroup.de Υπεύθυνοι μαναβικής: Atilio Saldias, Ivan Razvan

H Valencia Trading Office/METRO GROUP αποτελεί την κεντρική μονάδα αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών του Ομίλου METRO. Εδρεύει στη Βαλένθια της Ισπανίας και εξυπηρετεί 18 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Metro, στην Ευρώπη αλλά και την Ασία (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν και Βιετνάμ). Οι χώρες από τις οποίες προμηθεύεται προϊόντα είναι η Ισπανία, οι Μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος, Ισραήλ και Τουρκία), οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Ολλανδία και Πολωνία) και υπερπόντιες αγορές. Η METRO A.G. είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους λιανικών πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και μερικές από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στο δίκτυό της είναι οι Metro / Makro Cash & Carry, Real Supermarkets, Mediamarkt, Saturn.

 

ΕΛΛΑΔΑ


DISCOUNT MARKT – ΕΝΓΑΤΙΑ Α.Ε.
Καταστήματα: 66

Web: www.discountmarkt.gr\
Υπεύθυνοι μαναβικής: Χρήστος Αμβράζης, Γούλας Νίκος

Η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ το 2005. Από τότε μέχρι και σήμερα επεκτείνεται συνεχώς, έχοντας ήδη 66 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα, απασχολώντας πάνω από 800 άτομα προσωπικό. Σε όλη αυτήν την πορεία προσφέρει στους καταναλωτές της μια μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά αγαθά, αρίστης ποιότητας ιδιωτικής ετικέτας και επώνυμα προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

 

ΑΝΕΔΗΚ Α.Ε. – ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Καταστήματα: 265

Web: www.kritikos-sm.gr
Υπεύθυνοι μαναβικής: Ανδρέας Κρητικός

Tα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ είναι η εξέλιξη ενός παραδοσιακού παντοπωλείου που ξεκίνησε το 1948 ο κος Ανδρέας Κρητικός στην περιοχή της Αίγινας. Σήμερα, τα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχουν παρουσία σε όλη την Ελλάδα, με συνολικά 265 καταστήματα πώλησης και με πλάνο 20 νέων καταστημάτων για το 2018. Μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, του μεγαλύτερου Ομίλου Αγορών στην Ελλάδα, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές επενδύσεις και τρία Κέντρα Logistics, απασχολώντας συνολικά πάνω από 1800 άτομα στο δυναμικό της. Τα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ σαν μία άκρως ελληνικότατη αλυσίδα, έχουν ένα λόγο παραπάνω να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών. Με έμφαση στην ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη, την άριστη ποιότητα στα φρέσκα προϊόντα, τις χαμηλές τιμές, τις ασυναγώνιστες προσφορές που πάντα είναι διαθέσιμες για τους πελάτες της, η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ αποτελεί την ιδανική επιλογή για την προτίμηση των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ
Καταστήματα: 272
Web: www.masoutis.gr
Υπεύθυνοι μαναβικής: Χρήστος Κουνιάκης, Λίτσα Κουτσούκη

Η «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.» είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 από τον Διαμαντή Μασούτη και σήμερα (2018) έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, με 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, δίκτυο franchise «express market» με 250 μέλη, ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής στο Καβαλάρι. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους.

 

METRO
Καταστήματα: 272
Web: www.metro.com.gr
Υπεύθυνοι μαναβικής: Αρχολέκας Γιώργος, Κουτσουνούρης Αγησίλαος

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία «METRO Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσεως» και το διακριτικό τίτλο «METRO». Μετά τη συνένωση με τα καταστήματα της εταιρείας Βερόπουλος, σήμερα διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων. Τα «METRO Cash & Carry», με 49 σημεία σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν την αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων χονδρικής στη χώρα και τα καταστήματα λιανικής «My market» με 223 σημεία σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας. Η εταιρεία «METRO» στηρίζει τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο και απασχολεί πάνω από 10.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

 

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
Καταστήματα: 40
Web: www.xalkiadakis.gr
Υπεύθυνοι μαναβικής: Γιώργος Ξυλούρης, Κάβαλος Στυλιανός

Η Εταιρεία «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.» δραστηριοποιείται στο χώρο των σούπερ-μάρκετ από το 1980. Σήμερα η Εταιρεία διαθέτει 40 καταστήματα σε όλη την Κρήτη και απασχολεί πάνω από 1.200 εργαζόμενους. Βασικός στόχος της Εταιρείας είναι η στήριξη και η προώθηση των κρητικών προϊόντων και του κρητικού τρόπου διατροφής, μέσα από τα καταστήματά της. Επιπλέον, κατάφερε το καλοκαίρι του 2004 να γίνει και επισήμως η πρώτη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ με Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2000 και Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων HACCP, για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας βρίσκεται στην κατοχή του Ομίλου Σκλαβενίτη.

 

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


FANTASTICO FF
Καταστήματα: 42
Web: www.ff-bg.net
Υπεύθυνοι μαναβικής: Deyan Valkanov, Kiril Todorov

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ «FANTASTICO» ιδρύθηκε το 1991. Αποτελείται από 42 καταστήματα και κάθε χρόνο ανοίγει και προστίθεται ένα καινούργιο. Απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα, με ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη-σταδιοδρομία. Ο τομέας των φρούτων και λαχανικών βρίσκεται στην είσοδο κάθε σούπερ-μάρκετ, καθώς δίνεται μεγάλη προτεραιότητα σε αυτά τα προϊόντα. Αυτό που τους ξεχωρίζει στην αγορά είναι η τέλεια ποιότητα, οι καλές τιμές και η ποικιλία προϊόντων. Στόχος της αλυσίδας είναι να προσφέρουν υψηλή ποιότητα προϊόντων και για το λόγο αυτό συνεργάζονται με τοπικούς παραγωγούς ή εισάγουν απευθείας από τους παραγωγούς άλλων χωρών.

 

T-MARKET
Καταστήματα: 66
Web: www.maximabulgaria.bg
Υπεύθυνοι μαναβικής: Martin Dimitrov, Miroslav Popov, Todor Proichev

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ «T-MARKET» δραστηριοποιείται στη βουλγαρική αγορά από το 2005, αποτελείται από 66 καταστήματα σε 32 διαφορετικές πόλεις και απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους. Πάνω από 70.000 πελάτες επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματα της εταιρείας. Στόχος της αλυσίδας είναι η υψηλή ποιότητα στα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας, καθώς και ο συνδυασμός καλής ποιότητας προϊόντων, σε χαμηλές τιμές. Η «T-MARKET» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ομίλου «MAXIMA BULGARIA», ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί μέρος του λιθουανικού Ομίλου «MAXIMA GRUPĖ».

 

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ


 

ATB MARKET
Καταστήματα: 900
Web: www.atbmarket.com
Υπεύθυνοι μαναβικής: Kateryna Zelenska, Viktoria Kaidannyk

Με περισσότερα από 900 καταστήματα σε 22 περιφέρειες της Ουκρανίας, το «ATB MARKET» αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου. Από το 1993 μέχρι και σήμερα, αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για τον καταναλωτή που θέλει να αγοράζει ποιοτικά προϊόντα στις πιο συμφέρουσες τιμές.

 

BRUSNICHKA
Καταστήματα: 101
Web: www.brusnichka.com.ua
Υπεύθυνοι μαναβικής: Volodomyr Papyrin, Sehrii Bieliaiev

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ «BRUSNICHKA» ιδρύθηκε το 2006. Αποτελείται από 101 καταστήματα και απευθύνεται στην Κεντρική και Ανατολική Ουκρανία, με προσωπικό πάνω από 2.600 άτομα. Το 2011 η Εταιρεία παρουσίασε μια νέα αντίληψη για τα καταστήματά της, που ονομάζεται «φρέσκιας αγοράς» και την ακολουθεί με επιτυχία. Λόγω της σύλληψης της «φρέσκιας αγοράς», ο κύριος στόχος είναι να παρέχουν στους πελάτες φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα διατροφής. Η ποικιλία της «φρέσκιας αγοράς» χαρακτηρίζεται από: την ποικιλία των προϊόντων αρτοποιίας στο κατάστημα, εκτεταμένη ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, ποικιλία φρούτων και λαχανικών, φρέσκο κρέας.

 

TAVRIA V
Καταστήματα: 80
Web: www.tavriav.org

Υπεύθυνοι μαναβικής: Liudmyla Maliuk, Andrii Boichuk

Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 και έχει σήμερα 80 καταστήματα που εξυπηρετούν έξι περιφέρειες της Ουκρανίας, με 6.500 υπαλλήλους. Τα καταστήματά της ποικίλουν σε μεγέθη, από υπέρ-μάρκετ έως μικρά ντελικατέσεν. Η TAVRIA V είναι η πρώτη εταιρεία στη νότια περιοχή της Ουκρανίας, που επέτρεψε στους πελάτες της να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές με υπηρεσία παράδοσης μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.tavriav.ua. Έχοντας ένα σαφές όραμα και επιχειρηματική στρατηγική, διεξοδικά αναπτυγμένες και τεκμηριωμένες επιχειρηματικές διαδικασίες, καθώς και συνεχή βελτιστοποίησή τους σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους, είναι αυτό που επιτρέπει στην TAVRIA V να παραμένει ένας από τους ηγέτες της ουκρανικής αγοράς.

 

VELYKA KYSHENYA
Καταστήματα: 64
Web: www.kishenya.ua
Υπεύθυνοι μαναβικής: Iryna Honcharuk, Viktoria Korabliova

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων στην Ουκρανία, η VELYKA KYSHENYA έχει παρουσία σε 16 πόλεις της Ουκρανίας και το δίκτυό της αποτελείται από 64 καταστήματα. Η "Velyka Kyshenya" είναι μια πανευρωπαϊκή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία με πάνω από 16 χρόνια ύπαρξής της, έχει κερδίσει την εύνοια εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών. Με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, λογικές τιμές και σταθερή ποιότητα των αποκλειστικών προϊόντων με δικό της εμπορικό σήμα, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Ουκρανική αγορά. Στόχος της αλυσίδας είναι να προσφέρουν στους καταναλωτές πιο ποιοτικά αγαθά, σε χαμηλότερες τιμές.

 

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ


 

MEGA IMAGE
Καταστήματα: 600
Web: www.mega-image.ro
Υπεύθυνοι μαναβικής: Corina Nistor, Vartej Nicusor

Το «MEGA IMAGE» ιδρύθηκε το 1995 και είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ στη Ρουμανία, με 600 καταστήματα στο Βουκουρέστι και άλλες πόλεις. Το δίκτυο των καταστημάτων του «MEGA IMAGE» αποτελείται κυρίως από σούπερ-μάρκετ και μικρότερα καταστήματα, τα οποία λειτουργούν υπό τις επωνυμίες «MEGA IMAGE» και «SHOP & GO». Το «MEGA IMAGE» επικεντρώνει την προσοχή του στην εγγύτητα και τις ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με την ποικιλία των προϊόντων και τις προσφορές που τα συνοδεύουν. Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Ομίλου «AHOLD DELHAIZE».

 

 

ΣΕΡΒΙΑ


 

AMAN
Καταστήματα: 215
Web: www.aman.co.rs

Η σέρβικη αλυσίδα σουπερ μάρκετ ΑΜΑΝ ιδρύθηκε το 1992 με δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα και σήμερα διαθέτει 215 καταστήματα με στόχο να ανοίγονται 2 νέα κάθε μήνα. Απασχολεί 3.000 εργαζόμενους. Είναι γνωστή στην εγχώρια αγορά ως «ο βασιλιάς των χαμηλών τιμών» αφού κεντρικός στόχος της είναι να διαθέτει ποιοτικά αγαθά σε χαμηλές τιμές. Το βασικό τους επίτευγμα είναι ότι η AMAN LTD είναι οικογενειακή επιχείρηση και αναπτύσσονται κάθε χρόνο πάντα την υποστήριξη των εργαζομένων τους και αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο σαν μέλη μιας οικογένειας, όπου κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να κάνει το μέγιστο για να βελτιώσει τον εαυτό του καθώς και την εταιρεία.

 

DELHAIZE 
Καταστήματα: 413, Web: www.maxi.rs

Η Delhaize Serbia είναι μέλος της διεθνούς αλυσίδας λιανικής Ahold Delhaize, με έδρα τη Zandaam, η οποία λειτουργεί σε έντεκα χώρες, σε τρεις ηπείρους. Από την άφιξή της στη Σερβία το 2011, η Delhaize Serbia έχει επικεντρωθεί στην επέκταση του χαρτοφυλακίου της, τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας, και τις βελτιώσεις στο σχεδιασμό, ενώ η ενσωμάτωση αυτής της αγοράς στο παγκοσμίως γνωστό σύστημα συνέβαλε στη συνολική ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων λιανικού τομέα στη Σερβία. Έτσι, η Delhaize Serbia παρέμεινε η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στη χώρα, καθώς αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους και έχει 413 καταστήματα με τα ακόλουθα εμπορικά σήματα: Maxi, Tempo και Shop&Go.

 

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


DIONIS
Καταστήματα: 16
Web: www.dionis-shop.by, www.Fruitreal.by

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ Dionis είναι θυγατρική εταιρεία της μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας της Λευκορωσίας Fruitreal, η οποία έχει παρουσία για πάνω από 20 χρόνια στην εισαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε αυτήν τη χώρα. Η Fruitreal διακινεί σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 2.000 τόνους προϊόντων σε όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών τα οποία εισάγει από όλον τον κόσμο.