Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού - Πρόγραμμα


 

Ώρα   Δραστηριότητα
10.00-10.30   Προσέλευση -Εγγραφές
10.30-11.00   Έναρξη συνεδρίου Χαιρετισμοί χορηγών
11.00-11.30   Πρώτη Ενότητα
ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εικόνα το ελληνικού τομέα του επιτραπέζιου σταφυλιού . Δομικά προβλήματα και αγροτική πολιτική . Μια σύντομη γνωριμία με τις κυριότερες χώρες παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο
Ομιλητές
Λέγκας Μάρκος (πρόεδρος ΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ)
11.30-12.15   Δεύτερη Ενότητα
DIGITAL FARMING

Η τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία του παραγωγού . Τι είναι σήμερα εφικτό , και ποιες θα είναι οι νέες τεχνολογικές αφίξεις στα επόμενα χρόνια
Ομιλητές
Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος (Πρόεδρος ΔΣ της Neuropublic AE και μέλος ΔΣ της GAIA Επιχειρείν ΑΕ)
12.15-12.30   ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
12.30-13.00   ΔΙΑΛΕΙΜΑ
13.00-13.45   Τρίτη Ενότητα
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

Η ποιότητα και η ασφάλεια στο επιτραπέζιο σταφύλι είναι σήμερα αναγκαία προϋπόθεση για έχει θέση στα ράφια των αλυσίδων . Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για την παραγωγή ποιοτικών σταφυλιών; Πως συνδέονται αυτές οι πρακτικές για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές προϊόν; Και όλα αυτά ποια επίπτωση έχουν στην μετασυλλεκτική συμπεριφορά του σταφυλιού;
13.45- 15.00   ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
15.00- 15.45   Τέταρτη ενότητα
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στο επιτραπέζιο σταφύλι, και πως μπορεί να επηρεάσει το μάρκετινγκ την συμπεριφορά του καταναλωτή; Ακόμα πως αντιμετωπίζει τις νέες ποικιλίες σταφυλιού ο Ευρωπαίος καταναλωτής;
Ομιλητές
Domeniko Liturri

Herbert Scholdei
15.45 -17.30   Πέμπτη Ενότητα
ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ FRESKON
Το αύριο στο επιτραπέζιο σταφύλι στην FRESKON
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν σε ένα συνέδριο όλες οι νέες ποικιλίες σταφυλιού , που αυτή την ώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εντατική καλλιέργεια.
Ομιλητές
Manuel Totnel ΙΣΠΑΝΙΑ
Mark Tweddle ΑΓΓΛΙΑ
Κανάκης Γιάννης ΕΛΛΑΔΑ