Οι ομιλητές του Συνεδρίου

Αναστάσιος Σιώμος 


Καθηγητής Λαχανοκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Τίτλος ομιλίας: Συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών λαχανικών 

Ο Αναστάσιος Σιώμος διδάσκει 4 μαθήματα Λαχανοκομίας, Θρέψη Φυτού-Λιπάσματα και Μετασυλλεκτική  Μεταχείριση Οπωροκηπευτικών. Ερευνητικά ασχολείται με θέματα θρέψης, ποιότητας, προ- και μετα-συλλεκτικής φυσιολογίας λαχανικών. Έχει επιβλέψει 3 μεταδιδακτορικές έρευνες, 5 διδακτορικές και 9 μεταπτυχιακές διατριβές. Συμμετείχε σε 19 διεθνή συνέδρια (στα 5 ως προσκεκλημένος ομιλητής), σε 16 εθνικά συνέδρια και σε πολλές ημερίδες. Έχει δημοσιεύσει 51 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 21 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, 26 σε πρακτικά εθνικών συνεδρίων και 2 κεφάλαια σε βιβλία.  

 

Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης 


Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Τίτλος ομιλίας: Τα πράσινα λαχανικά στην Ελλάδα: Υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές.  

Ο Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης από το 2013 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου των Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει 38 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, 1 εργασία βιβλιογραφικής ανασκόπησης σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό και 44 ερευνητικές εργασίες σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, ενώ έχει κάνει 15 εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια, και ημερίδες. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (Ε.Ε.Ε.Ο.). 

 

Αικατερίνη Παρθενίου 


Υπεύθυνη Παραγωγής σειράς κοκκωδών λιπασμάτων TURBO K και Υπεύθυνη Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης Ελλάδας, Κύπρου & Αλβανίας της Haifa Nοτιοανατολικής Ευρώπης Α.Ε. 


Τίτλος ομιλίας: Η λίπανση στην καλλιέργεια των πράσινων λαχανικών 


Η Αικατερίνη Παρθενίου είναι υπεύθυνη παραγωγής σειράς κοκκωδών λιπασμάτων TURBO K με βάση το Νιτρικό Κάλιο, της εταιρείας Λιπασμάτων Haifa Nοτιοανατολικής Ευρώπης Α.Ε., καθώς και  Υπεύθυνη Πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης  Ελλάδας, Κύπρου & Αλβανίας. Ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων ανόργανης θρέψης σε εταιρείες λιπασμάτων, τοποθετούμενη σε νευραλγικές θέσεις, όπως Υπεύθυνη Τεχνικής και Εμπορικής Υποστήριξης & Υπεύθυνη Πωλήσεων - Προώθησης – Ανάπτυξης πολιτικής διεύρυνσης πωλήσεων. Εργάστηκε επίσης ως σύμβουλος τεχνικής & εμπορικής υποστήριξης σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών και ανθοκομικών ειδών, που εφάρμοζαν συστήματα υδροπονίας με χρήση υποστρώματος πετροβάμβακα GRODAN.  
 

 

Ευάγγελος Δρίμτζιας 


Πρόεδρος του DKG GROUP με δραστηριοποίηση στις Βαλκανικές και τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης 
 

Τίτλος ομιλίας: Πώς μπορούν τα πράσινα λαχανικά να δώσουν Προστιθέμενη Αξία σε παραγωγό και καταναλωτή; 


Ο Ευάγγελος Δρίμτζιας είναι M.Sc. Γεωπόνος και ασχολείται με τον κλάδο των Υδροπονικών θερμοκηπίων και καλλιεργειών. Είναι Πρόεδρος του DKG GROUP με δραστηριοποίηση στις Βαλκανικές και τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Έχει συμβάλλει σημαντικά στην είσοδο της Υδροπονίας από το 1992, με συμμετοχή σε 17 καλλιέργειες, εντός κι εκτός Ελλάδας. Συνέβαλε στη δημιουργία των Ολοκληρωμένων υδροπονικών λύσεων FraoulaBest® (υδροπονική φράουλα) και MarouliBest® (υδροπονικό μαρούλι). Πέραν αυτών, ασχολείται με την εμπορία εξειδικευμένων λύσεων προβλημάτων των καλλιεργειών μέσω της IQ CROPS, τους κάθετους υδροπονικούς κήπους, το urban farming και το Portal υδροπονίας www.hydroponics.gr 
 

 

Γεώργιος Γαλούσης 


Τεχνικός Σύμβουλος στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς 

Τίτλος ομιλίας: Νέα προσέγγιση για βιώσιμες λύσεις στη φυτοπροστασία των πράσινων λαχανικών 

Ο Γεώργιος Γαλούσης είναι Γεωπόνος, M.Sc. φυτοπροστασίας και εργάζεται από το Φεβρουάριο του 2009 ως Τεχνικός Σύμβουλος στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς. Με περιοχή ευθύνης την Κεντρική Ελλάδα παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για αροτραίες καλλιέργειες, δενδροκομία και κηπευτικά. Διοργανώνει αποδεικτικές εφαρμογές και «ημέρες αγρού» για τη σωστή τεχνικά τοποθέτηση, αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των νέων προϊόντων, παρέχει συμβουλές φυτοπροστασίας σε επίπεδο αγρού και κάνει πλήθος τεχνικών παρουσιάσεων κάθε χρόνο σε γεωπόνους και παραγωγούς. 
 

 

Hans-Christoph Behr 


Υπεύθυνος του Τμήματος Κηπευτικών, Βιολογικής Καλλιέργειας και Καταναλωτικής Έρευνας του Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH 


Τίτλος ομιλίας: Πράσινα λαχανικά στην Ευρώπη: Ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις; και Σπαράγγι: Πώς κινείται η αγορά της Γερμανίας; 

O Hans-Christoph Behr από το 1996 ήταν επικεφαλής του Τμήματος Κηπευτικών της Κεντρικής Αγοράς ΖΜΡ και από το 2004 υπεύθυνος για το Τμήμα Βιολογικών Προϊόντων. Μετά τη διάλυση του ZMP, εντάχθηκε στην ομάδα της Agrarmarkt  Informations (ΑΜΙ), τον Ιούνιο του 2009. Η AMI προμηθεύει το γεωργικό τομέα με ανεξάρτητες έρευνες αγοράς. Από το 2010 είναι υπεύθυνος για τις  έρευνες καταναλωτικής συμπεριφοράς που διεξάγει η AMI, ενώ το φθινόπωρο του 2011 διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. 
 

 

Giancarlo Colleli 


Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημονικής Γεωργίας, Διατροφής και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Φότζια 

Τίτλος ομιλίας: Καινοτόμες προσεγγίσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια των φρεσκοκομμένων σαλατών. 

Ο Giancarlo Colleli είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φότζα και προεδρεύει στο διδακτορικό πρόγραμμα «Διαχείριση καινοτομίας για τα αγροτικά και διατροφικά συστήματα της Μεσογείου». Οι κυριότερες δραστηριότητές του αφορούν τις επιπτώσεις στην ποιότητα των φρεσκοκομμένων φρούτων και λαχανικών και τη μη-καταστρεπτική τεχνολογία για την αξιολόγηση της ποιότητας. Με άλλους συναδέλφους του έχει εκδώσει τα «Σύντομα μαθήματα για την ποιότητα και την ασφάλεια της φρεσκοκομμένης παραγωγής». Έχει συντονίσει πάνω από 20 εγχώρια και διεθνή προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.  
 

 

Raf De Blaiser 


Διευθυντής Ποιότητας της εταιρείας LAVA που συμμετέχει στη FLANDRIA 

Τίτλος ομιλίας: 20 χρόνια FLANDRIA®… κάθε μέρα πιο απαιτητική και από την προηγούμενη! 

Ο IngRaf De Blaiser ξεκίνησε να εργάζεται το 1988 ως Επιθεωρητής Ποιότητας στην εταιρεία Sint-Katelijne-Waver. Η ίδρυση της FLANDRIA το 1995, τον βρήκε να εντάσσεται στο δυναμικό της ως Διευθυντής Ποιότητας της εταιρικής σύμπραξης LAVA. Παράλληλα, πλέον είναι και Διευθυντής στο «Κέντρο Τεχνογνωσίας για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Κηπευτικών (KDT)». Από το 2005, είναι μέλος  του τεχνικού επιτελείου της GLOBALG.A.P. και της γερμανικής QS (Qualität & Sicherheit). 
 

 

Gialuca Boccagna 


Διευθυντής Επεξεργασίας της εταιρείας Ortomad 

Τίτλος ομιλίας: Η επεξεργασία φρεσκοκομμένων σαλατών. 

Ο Gianluca Boccagna έκανε τα πρώτα του εργασιακά βήματα ως διατροφικός αναλυτής και ερευνητής. Από το 2003 εργάζεται στην εταιρεία Ortomad SocAgrs.r.lPontecagnano, όπου πλέον είναι Διευθυντής Παραγωγής. Η εταιρεία Ortomad ειδικεύεται στην καλλιέργεια κηπευτικών και τις έτοιμες σαλάτες, ενώ έχει ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της La Linea Verde, μίας από τις πιο καινοτόμες και δυναμικές εταιρείες κηπευτικών στην Ιταλία.  
 

 

Ιωάννης Α. Νάκας 


Διευθυντής Γεωπονικού των εταιρειών Μπάρμπα Στάθης και Greenfood 

Τίτλος ομιλίας: Θεμέλιος Λίθος της Ανάπτυξης η Δημιουργία Ισχυρής Βάσης Προμηθευτών – Συνεργατών 

Ο Ιωάννης Α. Νάκας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του δουλεύοντας εποχιακά στις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, τις τοπικές Ε.Α.Σ. Λαγκαδά, Ομοσπονδία κτλ. και το 1996 ανέλαβε τις πωλήσεις της Ζωοτροφικής –ASME στη Βόρεια Ελλάδα. Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται ως Διευθυντής Παραγωγής και εν συνεχεία ως Διευθυντής Εργοστασίου της Farma-chem S.A. Από τον Ιανουάριο του 2004 εργάζεται στον Όμιλο Vivartia, αρχικά ως Υπεύθυνος Γεωπονικού Τμήματος της εταιρείας Greenfood (καινοτόμο παραγωγική εταιρεία έτοιμης κομμένης σαλάτας) και εδώ και μερικά χρόνια ως Διευθυντής Γεωπονικού των δύο εταιρειών Μπάρμπα Στάθης και Greenfood. 
 

 

Σπυρίδων Ρουμελιώτης 


Γεωπόνος και Product Group Manager στην εταιρεία PREPAC ΑΕΒΕΕ 

Τίτλος ομιλίας: Νέα τεχνολογία, με τη χρήση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας, στη διατήρηση της φρεσκάδας των αγροτικών προϊόντων και την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους. 

Εργάζεται ως Γεωπόνος – Product Group Manager στην εταιρεία PREPAC ΑΕΒΕ από τον Σεπτέμβρη του 2013. Επίσης, έχει διατελέσει Retail Manager σε εταιρεία με φυσικούς χυμούς ψυγείου, εργαστηριακός συνεργάτης, επί σειρά ετών, στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και έχει εργαστεί σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και στη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Κεφαλονιάς. Σπούδασε στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας (ΜΒΑ) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρουσιάσει εργασίες και άρθρα σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. 
 

 

Βασίλειος Τσαμπαρδούκας 


Υπεύθυνος Πωλήσεων Βαλκανίων της Haifa Nοτιοανατολικής Ευρώπης Α.Ε. 

Τίτλος ομιλίας: Η λίπανση στην καλλιέργεια του σπαραγγιού 

Ο Βασίλειος Τσαμπαρδούκας εργάζεται ως Υπεύθυνος Πωλήσεων της Haifa Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την περιοχή των Βαλκανίων. Κατά την παραμονή του στη Γεωπονική Σχόλη του Α.Π.Θ. αποφοίτησε από την κατεύθυνση των Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, όπου στη  συνέχεια πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του στο εργαστήριο της Δενδροκομίας με κύριο προσανατολισμό τη θρέψη, τις φυσιολογικές καταπονήσεις και την ανισορροπία θρέψης αποκτώντας εμπειρία όσον αφορά την καλλιέργεια φυτών σε ελεγχόμενες και μη συνθήκες, που αφορούν την ανάπτυξη των φυτών στο έδαφος, σε υδατικά διαλύματα, στον αγρό, στο θερμοκήπιο και σε θάλαμο ανάπτυξης. Εργάστηκε σε 2 επιστημονικά προγράμματα υπό την υποστήριξή της Ε.Ε.  
 

 

Χρήστος Δ. Κατσάνος 


Βραβευμένος Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διαχείρισης Θερμοκηπίου και Φάρμας 

Παρουσίαση και συντονισμός του Συνεδρίου 

O Χρήστος Δ. Κατσάνος είναι βραβευμένος Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διαχείρισης Θερμοκηπίου και Φάρμας. Με σπουδές στη Γεωπονική Επιστήμη, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διαπραγματεύσεις, έχει συμβάλλει στη δημιουργία πολλών επώνυμων προϊόντων και διαδικασιών μέσω της TROPOS BRANDING Co.  Από το 2001 κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή στο DKG GROUP και δραστηριοποιείται στις αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, FYROM, Αλβανία, Κύπρος, Τουρκία, Αίγυπτος). Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κανείς από τον προσωπικό του διαδικτυακό τόπο www.christoskatsanos.com  και την πλατφόρμα http://about.me/christoskatsanosΑπαντά προσωπικά σε όλα τα μηνύματα μέσω twitter στο @C_D_Katsanos