ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 1ο συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι (22&23/4) φιλοδοξεί  να ενημερώσει τους Έλληνες παραγωγούς για τις σύγχρονες  διεθνείς τάσεις στα πράσινα λαχανικά και το σπαράγγι, το ρόλο της συσκευασίας, τις καινοτόμες μορφές καλλιέργειας, τις απαιτήσεις των καταναλωτών, αλλά και τα προϊόντα εκείνα που δείχνουν να έχουν ένα ευοίωνο μέλλον.

Για το σκοπό αυτό, οι διοργανωτές αποσκοπούν στην όσον το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση ευρωπαϊκών χωρών όπως Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία οι οποίες ξεχωρίζουν στους τομείς παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης των πράσινων λαχανικών.

Η Ελλάδα, λόγω του κλίματος και του εδάφους της, μπορεί να παράγει μια μεγάλη γκάμα πράσινων λαχανικών όλο το χρόνο και έτσι μπορεί επάξια να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις αξιόλογες ευρωπαϊκές δυνάμεις αναφορικά με αυτά τα προϊόντα.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου είναι  κορυφαίοι επιστήμονες και αναλυτές από τις πλέον πρωτοπόρες χώρες της Ευρώπης στην καλλιέργεια πράσινων λαχανικών.

Το Συνέδριο, που είναι χωρισμένο σε 5 θεματικές από την έδρα Λαχανοκομίας του ΑΠΘ, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης για να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα σε αυτήν την κατηγορία των προϊόντων αλλά και να γνωρίσουν όλους τους αξιόλογους παραγωγούς πράσινων λαχανικών της χώρας μας.

Ακολουθεί το λεπτομερές πρόγραμμα του Συνεδρίου:


 
Το Συνέδριο θα παρουσιάζει και θα συντονίζει ο Χρήστος Κατσάνος, βραβευμένος Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διαχείρισης Θερμοκηπίου και Φάρμας.
 
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πράσινων Λαχανικών και Σπαραγγιού διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, με την υποστήριξη του περιοδικού ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ.