Το “FreshCon Market” (22&23/4) διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και επιθυμεί να αποτελέσει το επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Υπό τη διοργάνωση της ΗΕLEXPO και σε στρατηγική συνεργασία με το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, για το 2016 έχει θέσει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ που ελέγχουν ένα σημαντικό δίκτυο διανομής με  τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. 
 
Τα σουπερμάρκετ παίζουν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου καθώς επίσης και στη βελτίωση της ποιότητας των φρέσκων προϊόντων, συνεπώς γίνεται κατανοητό ότι η στρατηγική παρουσία τους σε μια τέτοια εκδήλωση, μπορεί να ενισχύσει εμπορικά τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας.
 
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία και Ελλάδα) θα είναι παρούσες.
 
Στόχος του FreshCon Market δεν είναι να παραβρεθούν μόνο οι περυσινές αλυσίδες σουπερμάρκετ, αλλά να υπάρξουν και νέες συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα από τα Βαλκάνια. Όπως φαίνεται, ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί καθώς έχουν επιβεβαιωθεί σημαντικές συμμετοχές προερχόμενες από τις ξένες αγορές.