Οι καινοτομίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις της FRESKON


Η FRESKON επικεντρώνει στην καινοτομία και έτσι αναδεικνύει τον ρόλο της ως ενός σημαντικού ενδιάμεσου κρίκου ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους λιανέμπορους και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.

Στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει το Διεθνές Συνέδριο Μήλου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο αποτελεί το επίκεντρο του FreshCon Market, με βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης θα είναι παρούσες στο FreshCon Market.

Στο FreshCon Market κάθε ένα σούπερ-μάρκετ έχει το δικό του stand και σ’ αυτό είναι εγκατεστημένοι οι αγοραστές των τμημάτων των φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τις λιανεμπορικές αλυσίδες.

Ακόμη, η FRESKON ενσωματώνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, στις οποίες παρουσιάζονται και αναλύονται εξειδικευμένα θέματα του πρωτογενούς τομέα, της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την εμπορία, της τυποποίησης-συσκευασίας, της εξωστρέφειας κτλ.